Hoppa till huvudinnehåll

Hemservice

JesMic Hemtjänst erbjuder vårdtjänster, omsorgstjänster samt hemtjänster. Förutom hemvård, hemtjänst och hemservice sköter vi även rådgivning och assisterar med ärenden och aktiviteter.

Våra tjänster som stöder hemmaboende kan du köpa som momsfri socialvårdservice eller dess stödtjänster. Momsfri socialservice kan säljas till personer som har nedsatt funktionsförmåga på grund av t.ex. ålder eller sjukdom. Dessa tjänster kan berättiga även till hushållsavdrag. Bekanta dig med momsfri socialservice & hushållsavdrag.

 

Jessica hjälper kunden in i bilen.
Jessica hjälper kunden in i bilen.

 

Hemvård, hemtjänst & hemservice 

Vi hjälper dig så att du klarar av att bo i ditt hem även om ålder och funktionsnedsättning gör detta kämpigt. Det kan handla om vardagliga saker så som duschhjälp, städhjälp, klädhjälp eller till exempel att laga mat tillsammans.

Rådgivning & hjälp i ärenden

Behöver du hjälp med butiksärenden, apoteksärenden eller läkarbesök? Vi kan hjälpa till med det mesta som du behöver få uträttat. Till ditt förfogande står även vår personbil, så ärenden längre bort är inte ett problem. Behöver du hjälp med att fylla i ansökningar och blanketter har vi en dator med oss även om du inte har en egen.

Social samvaro & aktiviteter

Vill du gå ut på en promenad, upprätthålla den fysiska konditionen, gå på bio, teater eller annan dylik kulturell verksamhet? Jobb under kvällstid hör till branschen och vi följer mer än gärna med på dessa evenemang. Känner du dig ensam och behöver någon att prata med över en kopp kaffe, bläddra i fotoalbumet, spela kort eller upprätthålla en hobby - Vi finns här för dig.

Anhörig

Även du som anhörig kan köpa tjänster av oss. Om vardagspusslet känns omöjligt att få ihop, du bor allt för långt bort eller din tid helt enkelt inte räcker till kan du anlita oss. Kontakta oss så kan vi tillsammans bygga upp en betydelsefull och trygg vardag för din nära. Du kan t.ex. köpa en förmiddag eller en eftermiddag till din anhöriga och tillsammans kommer vi överens om vad tiden skall användas till. Bakning, matlagning, butikshandel, utfärd eller vanligt socialt umgänge är exempel på saker vi kan göra.

 

Under första besöket kartlägger vi ditt behov och kommer överens om hur vi kan stöda just dig, detta är kostnadsfritt. Tillsammans gör vi upp en vård- och serviceplan som är grunden för vårt arbete.